• راديوگرافي ديجيتال ساده
• راديوگرافي ديجيتال رنگي
• پانوركس و سفالومتري و بايت وينگ و پري اپيكال ديجيتال
• ماموگرافي فول ديجيتال
• اسکنوگرام-تري جوينت ويو و فول اسپاين در يك فيلم
در سالهای اخیر رادیولوژی فول دیجیتال ( رادیوگرافی فول دیجیتال ) در اکثر کشورهای جهان به تدریج جای تصویربرداری های سنتی را گرفته است . بخش رادیولوژی فول دیجیتال مرکز تصویربرداری توسکا دارای سیستم های رادیولوژی با فلت پنل و سایر دتکتور های تصویر برداری با اشعه ایکس است. این سیستم نسبت به سیستم های نیمه دیجیتال دارای برتری های زیادی بوده منجمله این که در سیستم های نیمه دیجیتال (سی آر CR ) به دلیل استفاده از اکثر قسمتهای سیستم های رادیولوژی سنتی تنها کاست مورد استفاده در رادیولوژی سنتی جای خود را به کاست های CR داده که به این ترتیب در کارتخوان دستگاه تصویر دیجیتال ایجاد می شود . استفاده از سیستم های سنتی و نیمه دیجیتال کم کم منسوخ شده زیرا در این سیستم ها تغییر چشمگیری در کاهش دز اشعه و تنظیمات اتوماتیک دیافراگم و … که در روش های رادیولوژی فول دیجیتال وجود دارند، مشاهده نمی شود .
مزایای سیستم های رادیولوژی فول دیجیتال :
● در رادیولوژی تمام دیجیتال نسبت به رادیولوژی سنتی ضریب خطا بسیار پایین تر می باشد زیرا بر اساس نرم افزار داخلی دستگاه دز اشعه و تمامی کمیت های تصویر برداری بصورت خودکار ( یا نیمه خودکار ) تنظیم و بهینه شده و اثر نقش بسته بر روی دتکتور بطور همزمان شدت پرتو خروجی از تیوپ رادیولوژی را کنترل می نماید . این خود باعث می شود علاوه بر کاهش دز اشعه و حذف تعداد دفعات تکرار تصویر برداری ٬ تصویر بسیار مطلوبی ایجاد شود همچنین بر اساس مشخصات دتکتور مورد استفاده در این سیستم ها ٬ نرم افزار داخلی سیستم بصورت خودکار اقدام به اصلاح تصویر خروجی از دتکتور می نماید تا تصویری در نهایت دقت و کیفیت ایجاد شود . البته بجز امکانات تغییر و اصلاح نرم افزاری بر روی تصاویر و کمی بهتر شدن کیفیت آنها ( به دلیل ماهیت کاست های CR ) شاهد بهینه شدن تابش پرتو ایکس ( در نتیجه کاهش دز دریافتی بیمار ) و کنترل همزمان بر روی تصویر در حال ثبت در سیستم های سی ار نمی باشیم .
● سیستم PACS (Picture Archiving Communication System): این سیستم شامل تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری جهت ایجاد یک شبکه داخلی بین تمامی تجهیزات تصویر برداری در مرکز درمانی ٬ سیستم ذخیره و آرشیو تصاویر با فرمت دایکام ( که خود شامل مکانی امن دارای حجم بسیار بالایی از حافظه سخت افزاری ( Hard Disc ) جهت ذخیره تصاویر و سایر مشخصات بیماران می باشد ) ٬ ارتباط با محل مشاهده و تفسیر تصاویر گرفته شده ( Work Station ) و در نهایت قابلیت تبادل اطلاعات تصاویر با سایر مراکز درمانی و اینترنت می باشد . این سیستم امکان مشاهده و دسترسی پزشکان به تصاویر و سابقه بیماران را بصورت آنلاین با استفاده از خطوط پر سرعت اینترنتی فراهم می آورد .
● با استفاده از رادیولوژی دیجیتال فاصله زمانی بین تصویر برداری و تحویل تصویر نهایی رادیولوژی بسیار کاهش می یابد . از این رو این سیستم ها برای استفاده در موارد اورژانس بسیار مناسب خواهند بود .
در انجام راديوگرافي ، بيمار بايد به چه نكاتي توجه كند؟
- چون در راديولوژي از اشعه ایکس استفاده می شود، قبل از تهیه آن، پزشک معالج باید در جریان باردار بودن بیمار زن قرار گیرد. استفاده از این روش تصویربرداری در سه ماهه اول بارداری ممکن است مشکلاتی را برای جنین بوجود آورد. بنابراین این روش برای خانم های باردار ممنوع است.
- دستگاه راديولوژي در داخل اتاق بزرگی قرار دارد که هوای داخل آن نسبتا خنک است. بيمار در حين انجام راديولوژي بايد بي حركت باشد و در صورت لزوم نفس خود را مطابق راهنمايي كارشناس راديولوژي نگه دارد.